OuR JoUrNey~~

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, January 30, 2013

Current

Salam.Ouchh dh nak habeh januari 2013.Lusa dah feb 2013.Haihla masa sgt cepat.Macam br sj update blog, tgk2 balik 11 januari lepas last entry.Dah bp minggu dah neh ek blog berhabuk:)
 
Ooh things to update..lagi eh?:p i've lost 4.5 kg so far..yeay!:D obviously sluar g office, seluar jeans dah loose cket.Ececece;p. So diet masih berterusan.Ok sy admit sy consume SDII awal2 dl.sj2 nak try.2 tin utk 2 mgu.1 tin rm150 so kalo sebulan dah 4 tin,agak membazir.Tp kesan sgt cepat kalo disiplin tgi.Mcm sy orgnya agak berdisiplin (insert bunyi booo di sni:p)..that's y dlm seminggu sy lost 1.5kg aritu.Adala syarat2nya dlm buku panduan tu.So now sy dh dpt konsep so off la SDII tuh.Konsepnya diet protein off carbo.Seb baik jugakla semenjak 2 menjak ntah apesal kurang interested ngan nc.So ayam daging suma tuh menjadi faveret.Tp weeknd terpaksa surrender.Mcm sabtu lepas sy buat family treat kat ana ikan bakar petai tanda kesyukuran kami tiga serangkai sekeluarga(utk keluarga ipar duai shj).Camana la nak tgk shj ikan jenahak bakar yg mmg feveret tuh, sotong goreng tepung terbaik di Bangi etc so dalam kes2 terpencil gini, belasah sjla:D At least lg 4 kg kena buang.Hoho dgr sng tp memerlukan pengorbanan yg tgi neh!!:D
 
Nak prove la tuh..nah ambik:p
 
Sekeping dahla:p

Pg ni jugak sgt bersemangat.Dah 2 mgu application utk study leave sy terperap kat bilik dekan.They insist me to go overC for phd tu pasal pihak2 kat ats tu susah nak approve application sy utk smbung di USM penang.Penang-KL dh cukup survive, lagi nak penang-uk probably??Call dr steno dekan inform pihak fakulti dh approve really made my day:) so menunggu hari utk interview peringkat universiti.Once approved, jom packing barang:D 70% done..pray for another 30%..ameen:)
 
Ni video secara xsengaja.Masa g pameran dinasour kat i-city shah alam last week.Si ibu sj ambik video bunyi2 dinasour dalam bilik pameran tu.Tetiba dengar suara budak melalak.Sabar sjla.Ayahnya dah letak Adim dlm kandang dinasour.Melalak xigt sambil toleh belakang tkut dinasour kejar dia.Masa mula2 masok lagi dia dh sebok kata...'ayah,akuttt' (takut maksudnya:p).Hahah kesian dia kena buli;p

video
 

Footnotes: Makin byk vocab anak manja sorang tu.Tp selalu highlight mmg ayah bukan ibu.Cth 'Ayah..sakit kaki'..memanjang gtau sakit kaki la, sakit perut la.Smp kadang2 ayahnya reply balik 'ok adim rilek, lg 5 minit ambulans sampai'..hahah.'Bu, pakai selaq'..puas mikir sampaila dia angkat seluar dia.Oowh sgt utara.Pakai seluaq rupanya:D.Pening babysitter dia.Hiks.Tp part sakit jiwa bila pukul 2 pg bangun duduk atas katil then cakap..'Bu, asyik (nasi)' or 'Bu, nanak more (chipsmore)'.Puas google situasi ni.Dia nak betul or sj2 ntah..konfius dah si ibu..huhu.
 
 

Friday, January 11, 2013

Sembunyi

Salam Jumaat.Ya sy masih dalam bilik, walaupon pekerja kerajaan lain akan bergembira rehat 12-3 pm, iya masih di sini.Actually bukan masih di sini, baru masok balik.Hiks.Dah kuar td pkl 11.Awal eh kuar.Kuar sekejap sj g deposit installment keta,pastu jejak kaki kat manjaku bandar baru bangi sebelah tu barang setengah jam.Now kembali ke ofice:)
 
Ohh td masa pilih2 baju kat manjaku ada srg customer ni pakai batch tulis 'i lost my 20 kg' n dia sgtla slim dan quite tinggi (appearance nampak cm pompuan muslimah la.Tudung agak labuh n pakai tshirt muslimah yg sampai lutut tuh). Terusla makcik ni teruja kan:D. Sy tgh cr bj saiz Adim masa tu n dia pon sama la keadaannya. Dgn spontanious nya sy ty 'excuse me, ur batch. U dr mana'..owh terus dia pon dgn ramah tamahnya bercerita pasal lepas bersalin berat dia dah xnak kembali ke asal (dah 2 anak rupanya walaupon dia gtau umo dia 29..heh sebaya).So dia pon dok cita la dia guna herbalife. Dia hilang 20kgs tu within 5 months.Hmm dia pon offer la makcik yg tekun dengar ni g ofice dia or dia bole dtg ofice sy utk consultation n free coaching.Dia inform lg dia kerap sj masok UKM sbb ramai customer esp lecturer yg jd loyal customer dia. So bertukar2la namecard di situ..
 
N now dia dok call nak set appointment..hah sudah!i'm not ready yet nak consult bagai utk kurus kedekiang so xangkatla hp neh.Itula gatal g ty lagi....adoyai!
 
 

Wednesday, January 9, 2013

Things to Update

Assalamualaikum..
 
I'm on diet right now.So kehidupan seharian seakan menyeksakan.Nak2 bila ayah Adim ada kat umah dan ajak makan mcm2.Hoho.Xmasok sms hasut lg time2 bekerja.Pizza la, ayam penyet wong solo la..sabarlah wahai iman.In 8 days, i lost 1.5 kg already.7 kgs to go to my pre-wed weight.Owh harapan menggunung tuh:p Kalo berjaya maksudnya sy ada extra 1 1/5 almari baju lama2 utk pakai balik.Sekali harapan menggunung diletakkan.Bak kata Ustazah Bahiyah, nak pregnant kali ke-2 atau kali ke seterusnya kena kurus balik dulu.Baru bole mntain.Ok nak prepare diri ke arah itu kena usaha keras utk kurus (tp mak mertua sy kata org kurus sgt bg dia xcantik, xmenarik...ok ambik hati sy lah tu:p..eh sy xla gemok gedempol utk pengetahuan umum, just gain weight sedikit selepas deliver:D).
 
Dan juga tgh survey2 SUV.MPV bagus utk family tp sy serahkan kepada ketua keluarga utk uruskannya.Bak kata ayah Adim nt tgu anak nak masok 3-4 org bru dia nak pk.Oklah drp dia xnak pk lsg.Why SUV? ntah mmg semula jadi minat.Heh.Hari2 dok intai keta baru staf kat cni tucson kaler putih (siap highlight kaler lg:p) tp pengeluarnya ialah Korea la plak walaupon design cantik.Sy belaja driving pun dgn fiat 124 bukan power stereng, keta skang pon kalo bwk rs stabil ats jalan so SUV brand apa yg tinggal eh Volkswagen, BMW, Merce, Volvo, Audi (Xmampu, kalo yg mampu pon makan nasi ngan garam bulan2), Peugeot (jom tukar brand walaupon stiap kali service keta dok intai 3008 kat showroom:p), Chevrolet (dalam pertimbangan ni...;p)...Ada suggestion x??honda, toyota semua xpernah jatuh cinta.Huhu.In the future kalo pakai maksudnya kawen terpaksa:D
 
Masa utk berangan dah berlalu...Ada meeting kat kl ptg pkl 230 ptg ni so better gerak skang.Bai:)
 
Footnotes: Bahasa Adim sgtla utara..ayaq, awat, xmau, 'bu..susu hangat...' .Hahah. Stok kalo balik kampung mmg xkena tipu la ngn org kpg:p
 
 

Friday, January 4, 2013

Welcome 2013

Hai, salam tahun baru!:) As usual tertinggal train.Hehe.Baru masok ofice yg asik2 ditinggalkan ini.Kesian bilik ni, cleaner nak masok cuci pon xboley:D Byk sgt cuti umum so sambung terus la ngn saki baki cuti personal yg ada tu.Nway hows ur new year??Sy anak beranak biasa2 sj.Sambut di Penang.
 
As planned, 1 hb tu nak gerak balik kl.Tiba2 perasan ada minyak setitik 2 dok menitik bwh kereta.Call ayah sy ty minyak apa.Ayah sy soh calit ngan tgn n tgk kaler.Call balik gtau kaler hitam cair means minyak gear ayah sy inform.Terus call peugeot kat Juru Autocuty.Of course la cuti.New yr kot.Seb baik ada kenal mamat service advisor kat situ.So dia mntak hanta pg2 2hb tu n check dl (xpercaya la tu bila pompuan inform minyak gear bocor:p). Terpaksa la laki bini ni ambik EL 2hb tu.Dah hanta pg esoknya tu n service center pon knfemkan betol minyak gear yg bocor, cpt2 drg proses sbb emergency n gtau nak kena balik kl cpt.Pkl 3 siap terus shoot balik KL.Kamis pg pkl 630 terus hanta ayah Adim ke airport, flight pkl 710.Masok ofice pg marin sgt blur.Xtau seh nak stat apa dl.Student plak tgh exam.Sunyi!
 
Ok jom imbau 2012 jom;p Imbau sy punyala,u all imbau sendiri la kat blog u alls.Hiks.
 
Jan - Mei: --- xigt, mcm biasa2 kehidupan sj:D --- owh bulan 3 was 1st Nadim Raees Bithday n Mei was 28th birthday of Ayah Adim:)
 
Jun: ---My 28th birthday ---2nd anniversary (Pulau Kapas)
--- Dapat Master (research in Genetics):)
 
Julai - October: ---kehidupan biasa
 
November: --- My convo --- Vacation to Netherlands --- been promoted to University Lecturer DS45 - Alhamdulillah:)
 
Disember:--- Received offer letter for PhD, yeay (panas lagi ni..heh).Pray..pray..pray..xdak aral, our small family will stay together at least for 3 years.Soon Ayah Adim, soon Adim.Amin:)
 
 
Azam 2013??
 
As usual..xpenah ada azam khusus.Penat reka azam kalo xberusaha.Niat, usaha, tawakkal lebih praktikal.Selamat Tahun Baru semua yeh!:D