OuR JoUrNey~~

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, May 22, 2012

Sela Masa

Salam.Tgh check tesis student.Disebabkan content tesis byk guna perkataan sela masa dan ditambah malas nak pk,so tajuk pon jadi sela masa.Heh..Quick update sebelum sambung keja.Teringat vocab baru Adim mgu ni.Asal dia pgg barang n jatuh dr tgn sj mesti sebut awwahh (Allah).Setelah beberapa kali br ibu & ayah dpt catchup.Pastu asik sebut awwah bar.Penat pk amenda.Sekali kuar azan kat tv dia ikut.Yg lain bahasa jerman,part allahuakbar tu sj clear awwah bar.Hihi.So cute la adim.Sbb ibu byk bc jurnal time pregnant ka Adim agak cepat semua benda neh.Baru setahun 2 bulan dh ikut mcm2. Sometimes risau jugak dia ikut yg pelik2:)

Friday, May 18, 2012

Sangat Jengkel

First of all entry ni sapa yg paham pahamla,sapa yg terasa n marah,marahla.But what to do.Ini blog sy.Nak kutuk2 or menunjukkan ketidakpuasan hati di status fb mmg xla.Bukan jenis sy tu.Tp ini personal blog so ikut sukala kan.Heh.Alkisah rasa geli geleman la ngan org2 yg terlibat ngan produk MLM nan satu ni.Yes org2 ni xkcau hidup sy.Setakat ty kabar pastu ty xminat ke nak pakai produk yg dijual tu.Itu sj!So kategori xkacau sy la tuh.Huhu.Yang rasa jengkel tu drg punya grup.Allah hai agungkan sgt leader ha.Xabeh2 dok angkat leader.Leader pakai apa pon cantik padahal mcm clown pon ada tgk style dressing.Produk sgtla hebat tp ramai gak yg jual ala2 body oprah.Hoho.Then yg sy sgt xpaham too many doctors involved n bg testimonial base on health fact.Hehe duit n trip adalah segalanya;p..tgk organisasi..yg atas tu semua bangsa yg 1 tu,n tukang promote kat bwh ni almost semuanya Melayu yg dihadiahkan trip & bonus.Kekayaan yg dimiliki hyala sedikit (walaupon lebih la drp org yg xjoin) berbanding kekayaan owner n lembaga pengarahnya yg mmg bukan Melayu tu hasil drp duit yang diinvest utk join MLM tuh...Serius geli tgk dressing masa masa majlis penyampai MLM tuh...hoho..akhir kata..sorry:)

Thursday, May 17, 2012

Sebelum Terlewat

Salam semua.Semalam plan nak update blog,sudah jatuh ditimpa tangga dgn keja.Tp apa pun sy dah setelkan last lecture utk student ukm n second last lecture di UiTM.Pheww insyaAllah menuju ke arah ketidaksibukan la utk seketika sbb lecture hampir setel semuanya:)

Sebelum terlupa.SELAMAT HARI GURU pada semua org.Semua org pendidik k.Cikgu tadika, pensyarah, cikgu sekolah memandu.Semua mengaja tuh.Parents didik anak,kakak/abang ajar adik buat keja sekolah sambil piat telinga adik:p, kawan ajar menipu pon ajar jugak..ooops..hehe.So kira semua kena sambut la hari guru ni maksudnya.Tp of coursela special dedication utk cikgu2 sekolah yg oficial ni.

Tidak terkecuali sy.Pg2 semalam sementara nak tgu student penuhkan lecture hall sy text 2 sms wishing hpy teachers day.Sorg cikgu BI, sir leong yg kerap sms sy ty kabar w'pon dia cikgu BI masa sy drjah 6 dl n srg lagi Cikgu Adam, bekas guru besar sekolah rendah yg dah jadi mcm family.Dl w'pun ada penyampaian hadiah sekolah nt dia akan gtau pelan2 masa bg hadiah soh gi ambk hadiah prsonal kat umah dia bila2.Ada sekali dpt no 1 (tiap2 kali exam pon sy dpt no.1:p) dia bg rm50.Hoho zaman dl rm50 byk weih:D 2-2 dah pencen tp ada kenduri kendara umah 2 org ni knfem family sy ada.Heh.Sir Leong tu pon.Pg raya pertama aidilfitri, dia sekeluarga antara org awal la yg bertandang ke umah.Indahnya ikatan murid-cikgu dulu.Skang budak2 eksyen.Maklumla, drjah 4 dah pakai i-pad.Kau?nk habeh matriks baru pakai nokia 3315.Tu pasal lambat dpt balak.Haha.

Mgu ni setiap masa senyum. Sebabnya Jumaat depan 25hb cuti utk ikut akad nikah kawan ofice ayah Adim di putrajaya.Then ptg tu kami bertiga akan fly back to penang.27hb ada wedding di perlis.Keja seminggu then cuti lg seminggu lepas tu.This time cuti anniversary:) Bajet overC mcm thn lepas dah tersasar so kita cuti2 malaysia sj.Hah kali ni with Adim together k.Cian dia kena tinggal thn lepas..Heh

Nway SELAMAT HARI GURU pada semua pendidik:)

Thursday, May 3, 2012

Bertangguh

Salam.Asik tertangguh sj nak update.Actually dr ari isnin aritu lg nak update tp ada sjla halangan berpagar.huhu.Seminggu ni kita telah dijamu dgn berita BERSIH 3.0 sj kan sampai wedding fasha ngan jejai pon sy xsedar.Ahaks.Tau2 dh selamat nikah.Tahniah fasha tegar.Haha.Serius minah ni tegar xmakan saman.Turun naik turun naik mntain sj dia.Masok anugerah kena kutuk kena boooo smua dah lalu.Alih2 menang lg thun ni.Haha.Mak mertua xsuka pon apa ada hal.Susah nak cr pompuan tegar camtuh:p

Haipp melalut.Nak fokus perhimpunan sabtu aritu.Kami keluarga mikro ni tekad jugak nak g lowyat time perhimpunan tu.Plan g makan nasi kandar pujaan hati ayah Adim dl kat PJ then park keta kat lrt putra taman jaya depan amcorp mall tuh.So pengangkutan utama aritu adalah pengangkutan awam ok.Dahtu takkan gatal nak masok kl ngan keta,smua jalan kecik atau besar menghala ke KL ada sekatan ok.Kalo naik putra maksudnya kena tukar ambik star lrt kat masjid jamek then ambik monorel kat hang tuah or titiwangsa ke stesen imbi.Hmmm masa nak tukar tren kat masjid jamek tuh sebenanya kami dah terstuck dlm perhimpunan tu.Kuar2 dr stesen terus nampak lautan org kuning.Mak aii rmai gila w'pon polis dah sekat sana cni.Adim kalo org ramai camtu dia excited cket.Menjerit2 nyanyi (stok layak bwk tgk konsert punya budak;p). Penekanan kat cni perhimpunan tu AMAN sj (sy neutral xmenyokong mana-mana pihak). Terus ayah Adim tarik tangan sy g kat perhimpunan tuh (ada hati tuh,anak kena sembur ngan FRU baru tau..hiks). Serius sy yang berada kat situ rasa xtergugat pon.Keadaan aman sj cuma pihak yang mengawal keadaan tuh nmpk mcm over.Xmcm yg dipertontonkan kat tv tuh.Hmmm something wrong somewhere...xbole komen lebih2 ok:)

Dalam setengah jam jugak join, lepas tu kami meneruskan perjalanan ke lowyat.Rasanya dkt 3 jam jugak kat lowyat tuh.Beli notebook la,dvd player la,external hardisk la,nak borong thumbdrive la..segala mak nenek la alang2 jenguk lowyat.Huhu.So please imagine laki dukung anak,bini dukung barang2 naik tren.

Okeh belah balik sgt menduga iman didada.Monorel bp kali terlepas sbb xbole nak sua kaki pon.Manusia padat.Perhimpunan baru habeh kot.Monorel yg kali ke bp ntah baru dpt.Kami tukar lrt star kat titiwangsa ke masjid jamek.Tiba2 dlm tren ada pengumuman tren xkan berenti kat sogo,masjid jamek ngan plaza rakyat.Danggg!mcm mana nak tukar putra. Malas nak cerita lebih bp kali tukar2 tren pusing2 sampai dpt naik putra kat stsn Dang Wangi.Lembek laki+bini+anak.Dan pendapat sy lagi,kalo tren berenti kat masjid jamek pon apa ada hal.Yg buat kecoh bukan org2 kuning tuh.'Orang lain' ok.Hoho. Sampai umah xsedar diri.Cpt2 masak makan,pkl 9 kuar tesco nilai plak.Haha.Balik umah Adim bantai tido sampai pkl 11 pg esoknya.Susu pon tidak.Flat 100%:D. Secara knklusinya entah..kita ni mentimun (mentimun ka timun?) Digolek pon lenyek,kena golek pon lenyek.Tp kalo kita kek pon camtu jugak kaedahnya.Sengal..
Ahad misi mencari kain utk baju raya nilai 3.Semua dah setel so xsabar nak raya:p

video

Terjumpa video masa budak kecik ni genap stahun.Time bwk dia jalan2 ptg2..suka main lidah:p